Da li mi treba web sajt ?

Možda i ne treba. Ali započećemo odgovor jednom zanimljivom pričicom iz svakodnevnice nas običnih ljudi. Čudo, čudo!  

Možda i ne treba. Ali započećemo odgovor jednom zanimljivom pričicom iz svakodnevnice nas običnih ljudi.

Čudo, čudo!  

Mesto zbivanja : Skromni i omaleni frizerski salon u Aranđelovcu. Posle uvodnog dela o problemima u pronalasku odgovarajućih peškira i opreme za renoviranje frizerskog salona, srednjovečna frizerka, inače vlasnica, prelazi na suštinu priče ne znajući video_internet_je_cudoda za sagovornika ima nekog ko se bavi internet marketingom i web dizajnom. Ljudi, internet je čudo ! I iako Vas možda ova izjava asocira na sad već  davno popularnog junaka video klipa i reklame sa slike, ona je bila uvodna rečenica u malu lekciju koju smo doživeli i dobili od nekoga kome internet nije jača strana. Pravi mali hvalospev o internet mogućnostima tj konkretno o pronalasku potrebnih proizvoda na sajtu nakon petnaestodnevnog bezuspešnog traganja u „ofline-u“. U nastavku je usledilo objašnjenje kako uopšte nije teško kupovati u internet prodavnici itd. Sve u svemu ova uvodna pričica nije ništa drugo nego pokazatelj da smo na internetu svi , da je internet ušao u svakodnevnicu čak i onih koji mu nisu vični ili nemaju naviku da nešto kupuju online. U nastavku sledi nekoliko realnih argumenata :

Više kupaca

Srbija ima oko 5 miliona korisnika interneta. Velika većina je na internetu svakodnevno, mnogi su već kupovali na internetu, mnogi će kupiti… Činjenica je da veliki broj ljudi danas prvo pomisli na internet kada želi da pronađe neku kompaniju ili željeni proizvod . Neosporiva je činjenica da će moderne generacije, uključujući sad već i ljude srednjovečne dobi, radije i pre informaciju potražiti na internetu nego pitati ljude iz okoline ili informisati se na bilo koji drugi način.

24/7 dostupnost

Vaše preduzeće radi 24 časa dnevno i to svih 7 dana u nedelji, uvek spremno da izađe u susret potencijalnim i postojećim klijentima i kupcima . Zvuči nerealno? Na internetu je tako. Itekako moguće. Web sajt je „radnja“ koja stalno radi . Kada zamislimo realnu situaciju vrlo lako možemo pretpostaviti da će jedan mlađi ili stariji poslovni čovek u večernjim časovima posle obaveza i posla, na miru uz kafu u krugu porodice razmišljati u koji restoran da izvede suprugu, koju destinaciju odabrati za putovanje,  gde kupiti novi nameštaj , gde je servis automobila sa najkvalitetnijom uslugom i želeti da potraži odgovore i rešenja za mnoga ovakva i druga pitanja, odmah.  Funkcionalan sajt sa adekvatnim informacijama će mu dati odgovore na mnoga pitanja nebitno da li je ponoć ili bilo koje drugo doba dana.

Milioni reklamnih brošura

Zamislite da ste podelili reklamne letke i brošure u sve poštanske sandučiće koji postoje u Srbiji . Ili celom svetu! Internet sajt je Vaša online brošura , uvek dostupna. Pregršt korisnih informacija koje imaju za cilj da zadovolje nečiju potrebu, uslugom ili proizvodom koji nudite. I bolje od reklamnog letka, internet sajt je tu da da korisne informacije, u domu Vašeg potencijalnog kupca ili bilo gde . Putem dobro optimizovanog sajta za mobilne telefone, vaša mala brošura je stalno u džepu potencijalnog korisnika ili kupca. Nikad bliže! Treba iskoristiti ovo blago koje nam internet nudi .

Wow! Ovo je ozbiljna firma !

Prvi utisak je veoma bitan. Svi koji smo u životu videli bar 5 poslovnih sajtova smo imali priliku da stvorimo utisak o ozbiljnosti kompanije na osnovu sajta. Dobar web sajt će vas predstaviti u najboljem svetlu i punom sjaju. To je nečiji prvi kontakt sa Vama. Isto tako, ako smo čuli za neko preduzeće i pokušali da ga nađemo na internetu a njega nema , to takođe može biti prvi utisak. Ali negativan u mnogim slučajevima.

zasto-nam-treba-web-sajt-responsive

Konkurencija ga ima

Ukratko. Neko će sigurno nekad potražiti ono što nudite ili ime Vašeg preduzeća na internetu. Neće vas pronaći? Pronaći će konkurenciju. Vrlo jednostavno.

Nije skupo, nije trošak

Web sajt više nije svemirski brod da se izrađuje po nepristupačno visokim cenama. Bilo čime da se bavite garantujemo da možete dobiti web sajt u skladu sa vašim mogućnostima. A to nije trošak već  investicija koja će se vratiti .

Znači, naš konačan odgovor je DA.

Itekako Vam je potreban web sajt ukoliko ne želite da propuštate prilike koliko one male ili velike bile.

Pošalji komentar